Logo de Paardebloem
In de beginjaren van De Paardebloem was de wedstrijdsport nog niet te vergelijken met nu. Er werden zo’n drie a vier wedstrijden per zomerseizoen (er waren nog geen indoorwedstrijden) georganiseerd. Op wedstrijd gaan was een heel verenigingsgebeuren. Je ging met de hele club en alle aanhang de hele dag op stap, leefde mee met elkaars prestaties. Als Bloemers succesvol waren (en dat was vaak het geval) ging vaak een behoorlijke aanmoedigingsploeg van de club mee naar de Levade in Berg en Bos (Apeldoorn), waar in de tijd het Federatiecentrum nog gevestigd was.

Op tweede pinksterdag ging de hele vereniging altijd naar het concours in Axel. De paarden en pony’s gingen allemaal in de grote vrachtwagen van Jan Vermue. Die deed ’s ochtends vroeg een ronde langs de verschillende staladressen om alle paarden op te laden. Dan kwam het wel eens voor dat iemand die zich verslapen had bij stal of wei aankwam en dat het paard al opgehaald was door Vermue!!

Aan het einde van de wedstrijddag werd altijd parade verreden. De Bloemers in tenue met de oranje truien met witte kol en beige rijbroek en met witte frontriem en singel. Ook moest er altijd een lid met het vaandel rijden, wat niet altijd een even geliefde taak was. Als je niet in de parade mee kon rijden moest je hier ontheffing voor aanvragen met een gegronde reden.

De achttallen en viertallen namen een voorname plaats in op de wedstrijden, ook de Paardebloem had lange tijd een minimaal een achttal. Ook werden nog rubrieken verreden als bestgaand rijpaard, klavertje drie, Tally Ho en was het gebruikelijk dat iedere combinatie zowel aan de dressuur als aan het springen deelnam.

Als het concours enigszins in de buurt was, verzamelden de leden ’s ochtends vroeg op een centrale plaats met paarden en pony’s om vervolgens gezamenlijk te voet naar de wedstrijd te gaan. De paarden / pony’s waren op die manier al losgereden als men op het concoursterrein arriveerde!!

Parade 1976 Ponykampioenschappen 1984
 

Parade 1992